Dudak dolgusu her yaşta kalın dudaklara sahip olmak isteyen kişilerin taze ve çekici görünmelerini sağlayan en önemli estetik dokunuşlardan biridir.

Dolgun dudaklar her daim çok daha etkileyici ve çekici bir duruş sergiler ve yüz ifadesinin daha genç görünmesini destekler.

Dudak dolgusu dudaklara yalnızca hacim katmak amacıyla değil, aynı zamanda yaş almaya bağlı olarak gelişen ince çizgilenmelerin önüne geçmek için tedavi yöntemi olarak da sıklıkla tercih ediliyor.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu dudak şeklinde ve boyutunda değişiklik yapmayı sağlayan bir estetik dolgu maddesi enjeksiyonudur. Özel dermal dolgu maddesi ince enjektör yardımı ile dudak içine yerleştirilir ve daha sonra ise şekil verilir.

Dudak hattı çizgisinin belirgin olması, dudakların dolgun olması daha çekici bir görünüm ortaya çıkarmaktadır. Dudak dolgusu için kullanılan madde sağlık açısından uygun olan ve herhangi bir risk içermeyen bileşenlerden oluşmalıdır.

Dudak dolgusu Hyaluronik asit oranı çok yüksek olan çapraz bağlı ve su tutucu özelliği olan bir içeriktir. Vücudumuzda hali hazırda zaten var olan bu asitle kolayca uyum sağlayabilen bir yapıya sahip olduğu için nemlendirme etkisini yoğun şekilde hissettirir ve doğal görünümü sağlar. Aynı zamanda yumuşak yapısıyla da ince dudakları yabancılık hissi oluşturmadan hacime kavuşturur.

Özellikle de yaş almanın negatif etkilerinden biri de dudakların yer çekimine yenik düşmesi kaybettiği hyaluronik asit oranı sebebiyle hacmini kaybetmiş ve sönmüş bir dudak görünümüne neden olmasıdır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır? 

Dudak dolgusu öncesinde işlemi yapacak olan doktor yüz şeklinize en uygun dudak şeklini belirler. En güzel dudak şekilleri kişiye ve yüzüne göre değişkendir.Ne kadar dolgu yapılacağı belirlenir. Herhangi bir alerjiniz olup olmadığı öğrenilir. Sonrasında ise belirlenen miktarda dolgu işlemi yapılması için dudak ve çevresine lokal anestezi yapılır. Lokal anestezi için uyuşturucu krem kullanılmaktadır. Çok ince uçlu ve ağrı hissi vermeyen enjektör yardımı ile dolgu dudak altına yerleştirilir. Sonrasında doktorunuz eli ile şekillendirme yapıp dolgunun doğru yayılmasını sağlar.

Devamında dudak kontürü oluşturmak için dudak çizgilerine biraz daha dolgu enjekte edilebilir. Dudak dolgusu yaptırmanın en iyi tarafı kişilerin sonucu anında görmesidir. Dudak dolgunlaştırma estetiği yaklaşık olarak 25-30 dakika sürer ve hasta uygulama sonrası günlük hayatına hemen dönebilir.

Dudak Dolgusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar;

  • Kullanılacak dolgu miktarı; Dudak dolgusu yapılırken en önemli nokta dudaklara hangi oranda dolgu maddesi uygulanacağıdır. Yaş almaya bağlı olarak incelen dudaklara 1ml oranında, yapısal olarak dudaklarında incelik bulunan kişilere ise 2 ml oranında hyalüronik asit dolgusu kullanılmalıdır.
  • Dudak kenarları: Dudak dolgu uygulamasında dudak sınırları belirginleştirilmeli, dudak kenarlarının hafif yukarıya doğru kalkık olması sağlanmalıdır.
  • Uyum: Alt ve üst dudak arasındaki görsel ve estetiksel uyum sağlanmalı ve korunmalıdır.
  • Uygulama Noktaları: Dudak dolgusu uygulamasındaki en önemli nokta ise dolgu maddesinin dudağa hangi bölgeden uygulanması gerektiği. Uygulanacak alanın doğru seçilerek uygulanması halinde dudaklar gözalıcı dolgunluk ve estetik yapıda oluyor.

Dudak Dolgusu Uygulama Noktaları

Dudak üzerinde üç temel uygulama alanı bulunur. Dudağın profili, volümü ve projeksiyonu hedeflenerek dolgu işlemi yapılmaktadır.

  • Dudak Profili; üst ve alt dudak sınırını belirleyen çizgi, dudak profili olarak adlandırılır.
  • Dudak Volümü; alt ve üst dudak vermilion bölgesindeki hacimli alandır.
  • Dudak Projeksiyonu; alt ve üst dudakta vermilion dış sınır hattı ile ıslak-kuru vermilion arasındaki alan dudak projeksiyonu olarak adlandırılır.

    Bilgi - Randevu

    için formu doldurun Uzman Sağlık Danışmanımız sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir…

    KVKK Metni’ni okudum ve anladım.