Migren Botoksu
Çağımızda yaygın olarak görülen migren rahatsızlığı hastalarda baş ağrısı, ışığa hassasiyet, kusma, yalnız kalma isteği olarak etkiler de yaratır ve günlük hayatlarında konforlarını oldukça bozar.
Migren botoksu yapıldıktan kronik baş ağrısı çeken hastaların bu şikayetlerinin azaldığı gözlenmiş ve migren için de kullanılmaya başlanmıştır. Botoks kas ve sinirler arasındaki iletişimi durdurarak etki eder.
Migren botoksu bu konuda uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulanmalıdır. Standart olarak 33 noktaya uygulanabilirken, hastanın ağrı tanımına uygun bir protokol belirlenebilir. Yaygın uygulanan bölgeler arasında alın, şakaklar, boyun ve başın arka kısmındaki bazı kaslar yer alır.
Migren botoksunun uygulama süresi, hastanın ağrı yaşadığı bölgenin genişliğine ve ağrı şiddetine bağlı olarak maksimum 1 saat sürmektedir.
Kişinin migren rahatsızlığı ayda 10 günü geçiyorsa, ayda 2 veya daha fazla atak söz konusuysa, migren botoksu uygulanabilir.
Kişi hamile ise veya emziriyorsa, migren botoksu uygulanmaz. Bazı kas hastalıkları olan danışanlar için de migren botoksu uygun değildir. 18 yaşın altındakilere de migren botoksu uygulanmaz.
Kalıcılığı 4-6 aydır. 7-10 içerisinde tutmaya başlar, iki hafta sonra maksimum etkisi gözükür, kontrol seansı da bu zamana denk gelir.
Migren botoksu öncesinde kan sulandırıcı olduğundan, morarmaya sebep olacağından alkol kullanılmaması önerilir. İlaç kullanılmaması önerilir, kullanılan ilaçlar doktora mutlaka belirtilmelidir.
Migren botoksu sonrasında YAPILMAMASI GEREKENLER şöyle sıralanabilir:
- İlk 12 saat işlem yapılan bölgeye dokunmayınız, kaşımayınız, masaj uygulamayınız.
- 1 hafta ağır spor yapmayınız, yoğun sıcak duş almayınız.
- 1 hafta sauna ve buharlı işlemlerden uzak durunuz.
- İşlem sonrasında alkol kullanmayınız.
Olası komplikasyonlardan en yaygın olarak gözlemlediklerimiz: uygulama yapılan bölgede görülen hafif ağrı, kanama, alerjik reaksiyon, uygulanan dozun fazla olması durumunda vücudun antikor geliştirmesi söz konusu olabilir.
Jawline dolgu: Zaman içerisinde yerçekimine yenik düşen veya fazla kilo sebebiyle yüz ters üçgenden kareye dönüşür ve çene hattı belirsizleşir. Çene kemiğinin belirgin olarak gözükmesi bir gençlik göstergesi olarak kabul edilir ve çok estetik durur. Çenenin yüzden ve gıdıdan ayrılması için bu bölgede bir yağlanma var ise, öncelikle onun lipoliz aşısıyla eritilmesi önerilir. Bir yağ tabakası yoksa, doktorun gerekli gördüğü dozda çene kemiğinin üzerine uygulanan sert dolgu ile daha güçlü bir ifade sağlanır.
Danışanın profilden bakıldığında çenesi geride duruyorsa, çene ucuna verilen küçük bir volüm ile daha fresh bir görünüm elde edilir.
Kalıcılığı danışanın metabolizma hızına ve yaşam şekline bağlı olarak 8-18 ay aralığındadır. İlk işlemde bir miktar daha hızlı metabolize edildiği gözlemlerimiz arasındadır. Cilt altında yüzde 30’u kalmaktadır.
İşlem öncesinde kan sulandırıcı olduğundan, morarmaya sebep olacağından alkol kullanılmamalıdır. İlaç kullanılmaması önerilir, kullanılan ilaçlar doktora mutlaka belirtilmelidir.
İşlem sonrasında YAPILMAMASI GEREKENLER şöyle sıralanabilir:
- İlk 12 saat başınızı öne eğmeyiniz, su değdirmeyiniz.
- İlk 12 saat işlem yapılan bölgeye dokunmayınız.
- 1 hafta ağır spor yapmayınız,yoğun sıcak duş almayınız.
- 1 hafta Sauna ve buharlı işlemlerden uzak durunuz.
- İşlem yapılan gün sırt üstü uyuyunuz.
- İlk 48 saat ten makyajı yapmayınız.
- İlk 1 hafta uygulanan bölgeye lazer epilasyon, ağda, kaş alımı, microblading gibi işlemler yaptırmayınız.
Olası komplikasyonlardan en yaygın olarak gözlemlediklerimiz: iğne giriş-çıkış yerlerinde hassasiyet, kızarıklık, hafif morluklardır. Morluk gözlemlediğinizde Arnica krem uygulayabilirsiniz. Kızarıklıklar da cilt hassasiyetinize bağlı olarak birkaç saat ile yarım gün içerisinde geçecektir. Kolajen su tutacağından ödem olabilir. Bol bol su içmeniz önerilir. Ödem de vücut yapınıza bağlı olarak birkaç gün içerisinde geçecektir.